Saturday, August 4, 2007

ၿကက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၿကာ္

ႏွမေတာ္

ေအာ္ဒါအတုိင္းပဲ
ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္လုပ္နည္းကို
ပုိ႕ေပးလုိက္ပါတယ္။
ၾကက္သားၾကက္သဲၾကက္ျမစ္ေတြကုိ
ေသးေသးေလးေတြတံုးျပီး
ဆားသၾကားပဲငံျပာရည္နဲ႕နယ္ထားပါ။
ျပီးေတာ့ ထည့္မယ့္ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြျဖစ္တဲ့
မုန္လာဥနီ ငရုတ္ပြ ေဂၚဖီ မွ်စ္ မႈိ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္းေဂၚဖီ (ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား)ကုိသင့္ေတာ္တဲ့အရြယ္အစား
အတုိင္းျဖတ္ေတာက္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ
ဘေလာ့တံုးလွီးပါ။ ျပီးလွ်င္ ရွလကာရည္၊
ေကာ္မႈန္႕၊ သၾကား၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊
ၾကက္သားမႈန္႕ေရာျပီး အရည္ေဖ်ာ္ထားတာကုိ
ထည့္လုိက္ပါ။ ဒယ္အုိးထဲ
ဆီထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရုိက္ထည့္ပါ။
ဂ်င္းနည္းနည္းထည့္ပါ ၾကက္သြန္နီထည့္ပါ။
ဆီသတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္သားထည့္ေမႊပါ။
ျပီးလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားေမႊးလာလွ်င္ ခုနက
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္
ရွလကာရည္၊ ေကာ္မႈန္႕၊ သၾကား၊ ဆား၊
ၾကက္သားမႈန္႕ေရာျပီး အရည္ေဖ်ာ္ထားတာကုိ
ထည့္လုိက္ပါ။ အရသာကေတာ့ ကုိယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္မယ့္
ခ်ဳိခ်ဥ္အရသာေလးျဖစ္ေအာင္ခန္႕မွန္းျပီးထည့္လုိက္ေနာ္။
ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္နဲ႕လုိက္ဖက္တာကေတာ့ ၾကက္သားစြပ္ျပဳတ္
သုိ႕မဟုတ္ ငါးဖယ္လုံးစြပ္ျပဳတ္ေပါ့။က်န္တာကေတာ့
ၾကိဳက္သလုိစားေနာ္။ေၾကာ္ျပီးရင္
ဒီကုိတစ္ပြဲပို႕လုိက္ပါ။ ဒန္တန္တန္ ႕ ႕ ႕႕
အားလံုးအဆင္ေျပပါေစ

ခ်စ္တဲ့
မမ

(ဟင္းခ်က္နည္းလွမ္းေမးတဲ႔ညီမေလးဆီကို ပို႔ေပးလိုက္တဲ႔စာပါ။)

0 comments:

Post a Comment