Sunday, August 19, 2007

ငါးဥဟင္း

Reactions: 

ကၽြန္မ ငါးသေလာက္ဥကုိ အေသၾကိဳက္ပါတယ္ ႕ ႕႕ ဒီမွာေတာ့ ငါးသေလာက္မေျပာနဲ႕ ေရခ်ဳိငါးေတာင္မွ ရွာမွရွားပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဘယ္ငါးရဲ႕ ဥလဲေတာ့မသိဘူး။ ေစ်းသြားရင္းေတြ႕တာနဲ႕ ၀ယ္လာခဲ့တာ။ အဲ့ဒီငါးဥကုိ ဘယ္လုိခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလုိက္ေတာ့ အေမ ငါးသေလာက္ဥကုိ ခ်က္ေကၽြးေနက်လက္ရာေလးကုိ သတိရသြားတယ္။

အေမကေတာ့ ငါးသေလာက္ကုိ မခ်က္ခင္ မတံုးဘဲ ဒီအတုိင္း ဆား၊ ငံျပာရည္၊ နႏြင္းမႈန္႕ေလး၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနဲ႕နယ္ျပီး ေရနည္းနည္းနဲ႕ ျပဳတ္ပါတယ္။ (ကၽြန္မကေတာ့ ဒီေန႕ ေမ့ျပီး အတံုးေလးေတြ တံုးလုိက္မိျပီး ျပဳတ္လုိက္တာေၾကာင့္ ငါးဥေတြ အျပင္ကုိ ပြထြက္လာပါတယ္။ အတံုးမညီေတာ့ဘူးေပါ့။) ျပဳတ္ျပီးသား ငါးဥကုိမွ အတံုးေလးေတြတံုးထားပါတယ္။ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္း ငရုတ္သီးစတာေတြကုိ ေထာင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လံုးေလာက္ကုိ ခပ္ပါးပါးလွီးထား၊ မန္က်ည္းႏွစ္ေလးရေအာင္ မန္က်ည္းသီးကို ေရေႏြးစိမ္တာေလးေတြ လုပ္ထားပါတယ္။ အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးေတာ့ ဒယ္အုိးထဲ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ ခုနက ထုေထာင္းထားေတြအားလံုးထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ေမႊးလာျပီဆုိရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကုိထည့္ျပီး ေမႊေပး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အဖတ္ေလးေတြ လိမ္လာျပီဆုိရင္ ငါးဥေတြကုိ ထည့္ျပီးေတာ့ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး အုပ္ထားလုိက္ပါ။ အဲ့ဒီတစ္ေရခမ္းသြားျပီးရင္ ငါးဥေရာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေရာ ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ က်က္လာပါျပီ။ အဲ့ဒီထဲကုိ မန္က်ည္းႏွစ္ေလးထည့္၊ ငံျပာရည္ေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေပးဆူပါ။ ဟင္းအုိးပြက္လာျပီးဆုိရင္ ေရခမ္းေအာင္ မီးေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ ထား။ ျပီးရင္ အေပါ့အငံျမည္း။ ေနာက္ေတာ့ ငရုတ္သီးေတာင့္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကုိ အသင့္ျပင္ထားတာကုိ ဟင္းအုိးအေပၚကေန အသာေလးအုပ္လုိက္။ အဲ့ဒါဆုိ ငါးဥအီတာလဲ မရွိေတာ့ဘူး၊ မန္က်ည္းႏွစ္ေလးက ခ်ဥ္ျပံဳးျပံဳးေလးနဲ႕၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္ေလးကလဲ နယ္စားလုိ႕
ေကာင္းမွေကာင္းေပါ့ ႕ ႕ ႕

2 comments:

  1. လုလု
    အန္တီသက္ ငါးဥရာသီမို့ ရွာေဖြသြားတယ္
    ခ်က္စားမယ္ေလ

    ReplyDelete