Monday, August 20, 2007

ၾကာဇံေၾကာ္


ၾကာဇံကုိ အနည္းဆံုး ၁၀ မိနစ္ထိ ေရစိမ္ျပီး ေရစစ္္ထားပါ။ ေရစစ္သြားျပီဆုိရင္ေတာ့ ပဲငံျပာရည္နည္းနည္းထည့္ ဆားေလး၊ သၾကားေလး၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးထည့္ျပီး နယ္ထားေပးလုိက္ပါ။ ၾကက္သား သုိ႕မဟုတ္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အသား၊ အသဲ၊ အျမစ္တုိ႕ကုိ ခပ္ေသးေသးလွီးကာ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ဂ်ံဳမႈန္႕သုိ႕မဟုတ္ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ျဖင့္ နယ္ကာ ႏွပ္ထားေပးပါ။ ၀က္အူေခ်ာင္း ၾကက္အူေခ်ာင္း ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ဒီေန႕ ၾကာဇံေႀကာ္ထဲထည္႔မယ္႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြက မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚဖီ၊ မုန္ညင္း၊ ကညြတ္၊ မႈိ စတာေတြကိုလွီးခၽြတ္ေဆးေၾကာျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္ဥကုိ ေသခ်ာေခါက္ထားပါ။
ၾကာဇံေၾကာ္တဲ့နည္းကေတာ့ ေခါက္ဆဲြေၾကာ္တာနဲ႕ ခပ္ဆင္ဆင္ပါပဲေနာ္။ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ျပီး ဆီကိုအေနေတာ္မွန္းၿပီး ဆီပူေအာင္တည္ပါ။ ဆီပူလာရင္ ၾကက္ဥအရင္ထည္႔ေႀကာ္ပါ။ ျပီးရင္ ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲသုိ႕ သီးသန္႕ဖယ္ထားလုိက္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ ထည့္ျပီး ဆီေမႊးသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ အနံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္ အသားထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။ အသားေလးေတြ တင္းလာျပီး အေရာင္ရဲရဲေလး ျဖစ္လာျပီဆုိရင္ ခုနကလီွးထားတဲ႔ အသီးအရြက္ေတြထည္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည္႔ ၿပီးရင္ ခဏေလးအဖံုးအုပ္ထားပါ။ ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ ၾကာဇံထည္႔ၿပီး အသားအသီးအရြက္ေတြနဲ႕ သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ အရသာ အေပါ့အငံကိုၿမည္းၿပီး တရုတ္နံနံေလးအုပ္ျပီး မီးပိတ္လုိ႕ ရပါျပီ။ ျပီးေတာ့မွ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကုိ လက္တစ္လံုး အထူေလာက္ေလးေတြ လွီးျပီး အေပၚက ျဖဴးလုိက္ပါ။ ကဲ ေနာက္ဆံုးအဆင့္ကေတာ့ အုိးထဲက ၾကာဇံေၾကာ္ေတြကုိ ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ျပီးေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးျဖဴးလုိက္ေနာ္။ အခ်ဥ္သုပ္ကုိေတာ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ သခြါးသီးကုိ ပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္၊ ဆား၊ သၾကားေလးထည့္၊ သံပုရာရည္ေလးနည္းနည္းဆမ္း၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္ဆီေလးနဲ႕ ေရာေမႊလုိက္တယ္။ အဲ့ဒါက ၾကာဇံေၾကာ္ သပ္သပ္စားရင္ ရျပီ။

0 comments:

Post a Comment