Sunday, August 26, 2007

ႀကက္သားကာလသားခ်က္

 







မေန႕က ေစ်းသြားေတာ့ ဗူးသီးလုိလုိအသီးမ်ဳိးကုိေတြ႕တာမုိ႕
ကာလသားခ်က္ေလး ခ်က္စားမလားလုိ႕ ေတြးမိရင္း ႕ ႕ ႕
သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကလဲ ကာလသားဟင္းေလး ခ်က္ပါဦးလုိ႕
ေျပာထားတာကို တခါတည္း သတိရသြားပါတယ္။
လုိအပ္တာေတြကေတာ့ ၾကက္သားအရုိုးအသားေရာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္၊ ဗူးသီး အားလံုးကို
အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ။ ၾကက္သားကုိ ေရေဆး၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊
သၾကားတုိ႕နဲ႕ ေရာနယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ
အခြံႏႊာထားပါ။ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီး ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ
ေရာေထာင္းထားပါ။ ဗူးသီးကုိ အခြံႏႊာထားျပီး အရြယ္ေတာ္
အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ။
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ ဟင္းကို ဆီသတ္မခ်က္ဘဲ လံုးခ်က္ခ်က္မယ္လုိ႕ပဲ
စိတ္ကူးျပီးေတာ့ အုိးထဲကုိ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သား၊ ေထာင္းထားတဲ့
ငရုတ္သီး၊ ငရုတ္သီးေတာင့္ စတာေတြကုိ ေသခ်ာေရာနယ္၊ ျပီးေတာ့
ဆီေလး နည္းနည္းထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚ တင္လိုက္ပါ။ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕
တည္ထားျပီးေတာ့ ၅ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ တစ္ခါေလာက္ ေမႊေပးပါ။
ျပီးရင္ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး အဖံုးပိတ္ျပီး ျပန္တည္ထားပါ။
ေရခမ္းသေလာက္ျဖစ္သြားရင္ ဗူးသီးတံုးေလးေတြ ထည့္ျပီး ေမႊ၊
ျပီးေတာ့မွေရေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ျပန္တည္ပါ။ ဟင္းအုိးပြက္လာျပီဆုိရင္
အေပါ့အငံေလးျမည္းျပီးေတာ့ မီးပိတ္လုိ႕ ရပါျပီ။ ငရုတ္သီးေတာင့္ေလး
ထည့္ထားေတာ့ စပ္စပ္ေလး၊ ဗူးသီးေလးက ခ်ဳိခ်ဳိေလးမုိ႕
ခ်ဳိခ်ဳိစပ္စပ္ေလး၊ ဆီက်န္ေရက်န္ဟင္းေလးတစ္ခြက္ပါ။
အခ်ဥ္မပါေသးဘူးဆုိတာကုိ သတိထားမိေတာ့ ငါးပိေထာင္းကုိ
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလီွး၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ ျပီးေတာ့
သုပ္လုိက္ပါတယ္။တုိ႕စရာအတြက္လည္း မုန္ညင္းရြက္ျပဳတ္၊
မုန္လာဥနီ၊ေဂၚဖီထုပ္၊ သံပုရာသီးေလးေတြကို ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္
စိပ္၊ ခရမ္းသီးေလးေတြျပဳတ္လုိက္ပါတယ္။
ဒီေန႕ထမင္းပြဲအတြက္ကေတာ့ ၾကက္သားကာလသားခ်က္၊
ငါးပိသုပ္နဲ႕ တုိ႕စရာအစံုပါ။

2 comments:

  1. ျကက္သားေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းဆို ေျပာင္းတပ္ပါလား ေခါင္းစဥ္ကို ဟိဟိ ေက်ာက္ဖရံုသီးနဲ့ တူဒယ္ :P

    ReplyDelete
  2. Thank you for your excellent dishes, Ma Lu Lu. This blog is really helpful.

    ReplyDelete