Thursday, August 16, 2007

နန္းျပားသုပ္နဲ႕ ၾကက္ရုိးတုိဟူး (ပဲျပား)ဟင္းခါး

မေန႕က ဧည့္သည္ေတြလာေတာ့ ၾကက္သားဟင္းေတြ ခ်က္ထားတာ အမ်ားၾကီးက်န္ေေသးတယ္ေလ။ ထမင္းဟင္းလဲ စားခ်င္စိတ္ မရွိဘူး ႕ ႕ ႕ ဘာစားရမလဲ စဥ္းစားမိေတာ့ အရသာရွိရွိေလးနဲ႕ ထိထိမိမိေလးျဖစ္သြားေအာင္ နန္းျပားသုပ္ရင္ ေကာင္းမယ္လုိ႕ ေတြးမိတယ္။ ဆီခ်က္၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သားဟင္းလဲ ရွိတယ္ဆုိေတာ့ နန္းျပားသုပ္စားမယ္လုိ႕ ဆံုးျဖတ္ျပီး လုပ္ငန္းစလုိက္ပါတယ္။ တုိဟူးလဲ ၀ယ္ထားတာရွိေနေတာ့ ဟင္းခါးဆိမ့္ဆိမ့္ေလးကုိ ပူပူေႏြးေႏြးေလး ေသာက္လုိက္ရရင္ေကာင္းမွာပဲလုိ႕ တဆက္တည္း ေတြးမိျပန္တယ္။ အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ ၾကက္သားဟင္းကုိ ျပန္မေႏႊးခင္ အသားေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ႏႊင္၊ အသည္းအျမစ္ေတြကုိ ခပ္ေသးေသးျဖစ္ေအာင္ ျပန္လွီးျပီး ဟင္းအုိးကုိ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ထဲထည့္ျပီး ေႏႊးလုိက္ပါတယ္။ ေရေႏြးအုိးကုိ တည္ထားတယ္။ ေရေႏြးအုိးဆူတာနဲ႕ နန္းျပားေတြကို ထည့္ျပီး ျပဳတ္လုိက္တယ္။ တစ္ဆက္တည္းမွာပဲ ၾကက္ရုိးျပဳတ္အုိးေလး တည္ထားလုိက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း ဓါးျပားေလးရုိက္ျပီး ထည့္ထားလုိက္တယ္။ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ နည္းနည္းေလးပါ ထည့္လုိက္တယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ ပါးပါးလွီးထားလုိက္တယ္။ နန္းျပားလည္း ရေရာ၊ ေရေအးေအးနဲ႕ ေဆးျပီးေတာ့ ေရစစ္ထားလုိက္တယ္။ နံနံပင္နဲ႕ ပဲသီးကိုပါ ခပ္ပါးပါးလွီးထားလုိက္တယ္။ ဟင္းရည္အုိးပြက္ပြက္ဆူလာရင္အရသာေလး ျမည္းၾကည့္လုိက္တယ္။ ျပီးေတာ့ တုိဟူးကုိ အတံုးေလးေတြ လွီးထည့္လုိက္ျပီး ေနာက္တစ္ၾကိမ္ ေပးဆူလုိက္ပါတယ္။ ေဂၚဖီဖတ္ေလးေတြကုိ ခပ္ၾကီးၾကီးေလးျဖစ္ေအာင္လွီးပါတယ္။ဟင္းအုိးဆူလာတာနဲ႕ေဂၚဖီဖတ္ေလးထည့္လုိက္ျပီး ဆူလာရင္ အေပါ့အငံျမည္း၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးခပ္ျပီး မီးပိတ္လုိက္ပါေနာ္။
ကဲ ႕ ႕ ႕ နန္းျပားသုပ္ စမယ္ေနာ္။ ပန္းကန္ထဲကုိ နန္းျပားေလးထည့္၊ ၾကက္သားဟင္းထည့္၊ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ပဲသီး၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ဆီခ်က္တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီးေတာ့ ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္နယ္လုိက္ပါတယ္။ ခပ္ေစးေစးေလးၾကိဳက္ရင္ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕ေလး ထည့္လုိက္ေနာ္။ ကုိယ္ၾကိဳက္တဲ့ အရသာမ်ဳိးေလးျဖစ္ေအာင္ သုပ္ေနာ္။ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးနဲ႕ နန္းျပားသုပ္ ႕ ႕ ႕ တုိဟူးရဲ႕ ခပ္ဆိမ့္ဆိမ့္အရသာ ဟင္းခါးေလးနဲ႕ ေကာင္းလုိက္တာေနာ္ ႕ ႕႕ ။ သူငယ္ခ်င္းတုိ႕လဲ ထမင္းမစားခ်င္တဲ့အခါက်ရင္ အလြယ္တကူစားလုိ႕ရမယ့္ နန္းျပားသုပ္ေလးကုိ သုပ္စားၾကည့္ပါလားေနာ္။

0 comments:

Post a Comment