ဆီၿပန္ဟင္းေတြခ်ည္း စားရတာ ၿငီးေငြ႔လာၿပီဆိုတဲ႔ ညီမငယ္ေလးေတြအတြက္။
မႈိကန္စြန္းေၾကာ္လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
• ကန္စြန္းရြက္ ၁၀၀ ဂရမ္
• မႈိ ၁၀၀ ဂရမ္ိ
• ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ မႊာ
• ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး
• ငရုတ္သီးစိမ္း ၇ ေတာင့္
• ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
• အခ်ဳိမႈန္႕
• သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္းကေတာ႔
ကန္ဇြန္းရြက္ကုိ အရြက္သပ္သပ္၊ အရုိးသပ္သပ္ ေျခြကာ ေရေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။
မႈိကုိ ေရေဆးသန္႕စင္ကာ ေရစစ္ထားပါ။ ဒယ္အုိးကုိ မီးအပူေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီမ်ားကုိ အနံ႕ေမႊးလာသည္အထိ ဆီသတ္ပါ။ ျပီးရင္ မႈိ၊ ဆားႏွင့္ ၾကက္သားမႈန္႕ခဲ ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ကန္ဇြန္းရုိးမ်ားကုိထည့္ျပီး ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ၂ မိနစ္ခန္႕ထားပါ။ ကန္ဇြန္းရြက္ႏွင့္ ပဲငံျပာရည္ကုိ ထပ္ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ၂ မိနစ္ခန္႕ထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေလးခဲြျပီး အုပ္လုိက္ပါ။ အေပါ့အငန္အရသာျမည္းကာ ပူပူေႏြးေႏြး မႈိကန္ဇြန္းေၾကာ္ကုိ စားသံုးႏုိင္ပါျပီ။
မႈိကန္စြန္းေၾကာ္လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
• ကန္စြန္းရြက္ ၁၀၀ ဂရမ္
• မႈိ ၁၀၀ ဂရမ္ိ
• ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ မႊာ
• ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး
• ငရုတ္သီးစိမ္း ၇ ေတာင့္
• ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
• အခ်ဳိမႈန္႕
• သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္းကေတာ႔
ကန္ဇြန္းရြက္ကုိ အရြက္သပ္သပ္၊ အရုိးသပ္သပ္ ေျခြကာ ေရေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။
မႈိကုိ ေရေဆးသန္႕စင္ကာ ေရစစ္ထားပါ။ ဒယ္အုိးကုိ မီးအပူေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီမ်ားကုိ အနံ႕ေမႊးလာသည္အထိ ဆီသတ္ပါ။ ျပီးရင္ မႈိ၊ ဆားႏွင့္ ၾကက္သားမႈန္႕ခဲ ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ကန္ဇြန္းရုိးမ်ားကုိထည့္ျပီး ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ၂ မိနစ္ခန္႕ထားပါ။ ကန္ဇြန္းရြက္ႏွင့္ ပဲငံျပာရည္ကုိ ထပ္ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ၂ မိနစ္ခန္႕ထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေလးခဲြျပီး အုပ္လုိက္ပါ။ အေပါ့အငန္အရသာျမည္းကာ ပူပူေႏြးေႏြး မႈိကန္ဇြန္းေၾကာ္ကုိ စားသံုးႏုိင္ပါျပီ။
It's my favorite!!
ReplyDeleteThanks!