Tuesday, August 7, 2007

အမဲသားခရမ္းႏွပ္


ဒီေန႔ သူငယ္ခ်င္းလာလည္လို႔ ဟင္းေကာင္းေလးခ်က္ေကြ်းခ်င္လို႔ ေစ်းသြားတာ အမဲသားရလာတယ္။ ခါတိုင္းကေတာ႔အမဲသားေကာင္းေကာင္းရရင္ ဆီၿပန္ခ်က္စားၿဖစ္တာမ်ားတယ္။ဒီတခါေတာ႔ တမ်ိဳးေၿပာင္းခ်က္ၿကည္႔မလို႔ေလ။
လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
• ခရမ္းသီးအလံုး ၂လံုး
• အမဲသား ၂၀၀ ဂရမ္
• ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ျခစ္ျပီးသားဂ်င္း လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
• ေရ လက္ေႏြးၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခဲြ
• ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ ျမႊာ (ျခစ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ အလံုးၾကီး ၁ လံုး (ေသးေသးေလးျဖစ္ေအာင္လွီးထားပါ)
• ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နႏြင္းမႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁/၂ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သံပုရာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္ဒါေတြအားလုံးအသင္႔ၿဖစ္ေရာ..
အမဲသားကုိ အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးျပီး
သံပုရာရည္ႏွင့္နယ္ေဆးလိုက္ပါတယ္။ ဇလံုတစ္လံုးထဲသုိ႕
အမဲသား၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕
စသည္တုိ႕ကုိ ထည့္ကာ ေရာနယ္ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ အုိးကုိ
မီးအပူေပးျပီး ဆီထည့္၊ မီးအသင့္အတင့့္ေလးနဲ႔
ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းငရုတ္သီးမႈန္႕တုိ႕ကုိ ဆီသတ္၊
နယ္ထားေသာအမဲသားကုိထည့္ျပီး ၅ မိနစ္ခန္႕ထပ္ျပီး
ေမႊေပးပါတယ္။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားျပီး
အမဲသားႏူးလာသည္အထိ မီးအသင့္အတင့္ျဖင့္တည္ပါတယ္။
(အုိးမကပ္ေအာင္ အဖံုးဖြင့္ျပီး ေမႊေပးရပါေသးတယ္။)
ခရမ္းသီးကုိ တစ္လက္မအထူခန္႕ အပုိင္းေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္
လွီးထားျပီး ဇလံုထဲထည့္လိုက္ပါတယ္။ အမဲသားအုိးထဲသုိ႕
ခရမ္းသီးထပ္ထည့္ျပီး ပဲငံျပာရည္ထည့္ရပါတယ္။
ခရမ္းသီးထည့္ျပီး ၇ မိနစ္မွ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ၾကာၿပီဆိုရင္
ဟင္းအုိးက်က္ပါျပီ။ အထက္ေအာက္ ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္
ေမႊေပးျပီး အေပါ့အငန္အရသာျမည္းကာ မီးဖုိေပၚမွ
အုိးခ်လုိက္ပါ။ အရသာရွိလွတဲ့ အမဲသား ခရမ္းသီးႏွပ္ကုိ သူငယ္ခ်င္းနွစ္ေယာက္စားပါေတာ႔မယ္။
ဘယ္သူစားခ်င္ေသးလဲဗ်ိဳ႔၊ တစ္ခြက္ကမ္းပါ႔မယ္။

0 comments:

Post a Comment