Thursday, October 21, 2010

ငါးေပါင္းထုပ္ဟင္း

Reactions: 
 
ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ ေနျပည္ေတာ္ကုိေရာက္ေတာ့ ကြန္နက္ရွင္ကလည္း သိပ္မေကာင္းေတာ့ ပုိ႕စ္ေတြလည္း မတင္ျဖစ္ဘူးေနာ္။ မီးဖုိေဆာင္ေလးကုိ ပစ္ထားရတာ ၾကာပါျပီ။ ေမာင္ႏွမေတြကုိလည္း ပစ္ထားရသလုိ ျဖစ္ေနတာ ၾကာေနျပီေနာ္။ ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြထဲက ငါးေပါင္းထုပ္ထုပ္နည္းေလး လာေမးထားလုိ႕ ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္မွာတုန္းက မျပံဳးျပံဳးရီ ေမးထားတာေလးကုိ ေျဖေပးထားတဲ့အေျဖေလးကုိ ေမာင္ႏွမေတြအားလံုးအတြက္  မွ်ေ၀ေပးလုိက္ရပါတယ္ေနာ္။

ငါးေပါင္းထုပ္ခ်က္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ ငါးေပါင္းထုပ္လုိမ်ဳိး အထုပ္ထုပ္ျပီး ခ်က္ခ်င္တာလား၊ ဒါမွမဟုတ္ ငါးရံ႕ကုိဆီျပန္ခ်က္ျပီး ရဲယုိရြက္အုပ္သလုိမ်ဳိးလား၊ ဒါမွမဟုတ္ ငါးရံ႕ကုိ အသားလႊာျပီးေတာ့ ဆီျပန္ ခ်က္ျပီးေတာ့မွ ရဲယုိရြက္ေတြနဲ႕ ေရာေမႊခ်က္တာမ်ဳိးလားေနာ္။

ငါးေပါင္းထုပ္လုိခ်က္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဗူးသီး၊ ငွက္ေပ်ာဖူး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ ဆန္မႈန္႕ေလး နည္းနည္း၊ ေကာ္မႈန္႕ေလးနည္းနည္း၊ စပါးလင္၊ ငရုတ္သီးအဲ့ဒါေတြ လုိမယ္ေနာ္။ ဗူးသီးကုိ လက္တစ္လံုး အရြယ္ေလးေတြလွီး၊ ငွက္ေပ်ာဖူးပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ဥနီေသးေသးေလးေတြထည့္၊ ငါးရံ႕ကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေရေဆးျပီးေတာ့ ေဘးဆူးေတာင္ကုိ လွီးထုတ္ပစ္ အလယ္ရုိးမပါေအာင္ အသားလႊာလွီးယူျပီးေတာ့ လက္တစ္လံုးအရြယ္ေလး ေတြလွီး၊ ငါးရံ႕ရယ္၊ ဗူးသီး၊ ငွက္ေပ်ာဖူး၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ေကာ္မႈန္႕၊ဆန္မႈန္႕၊ နႏြင္း၊ ဆီေလးနည္းနည္းထည့္၊ ေထာင္းထားတဲ့ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ စပါးလင္ အားလံုးသမေအာင္နယ္၊ ျပီးေတာ့မွ ရဲယုိရြက္ထဲ အဲ့ဒီအစာေတြထည့္၊ ေသခ်ာျပန္ထုပ္ထားပါေနာ္။

ျပီးရင္ ေပါင္းအုိးေအာက္မွာ ေရထည့္၊အေပၚက စကာထဲမွာ ရဲယုိရြက္ေတြခင္းလုိက္ ျပီးရင္ ထုပ္ထား တဲ့ ငါးေပါင္းထုပ္ေလးေတြတင္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ေပါင္းေပး၊ ျပီးရင္ေတာ့ ငါးထုပ္ေတြကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္ တစ္ခါလွန္ျပီးထပ္ေပါင္းေပးေနာ္။အဲ့ဒါကတစ္နည္းေပါ့။ ေပါင္းရခက္မယ္ ထင္ရင္ေတာ့ ခုနက အဆာပလာ ေတြကုိ လံုးခ်က္ခ်က္၊ ျပီးေတာ့မွ ရဲယုိရြက္အုပ္။ အဲ့ဒီလုိလည္းရတယ္ေနာ္။

ေနာက္တစ္နည္းက ငါးရံ႕ကုိ အကြင္းလုိက္ပဲလွီးတယ္၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္း စပါးလင္ေထာင္းထားတာနဲ႕ ဆီျပန္ခ်က္၊ ၾကက္သြန္နီဥေလးေတြပါ ထည့္ခ်က္၊ ျပီးေတာ့မွ ရြဲယုိရြက္အုပ္တာ။ အဲ့ဒါက တစ္နည္းေနာ္။

ေနာက္တစ္နည္းက ငါးရံ႕ကုိ အသားေလးေတြခ်ည္းပဲလႊာယူ၊ ျပီးရင္အတံုးေသးေသးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္လွီး၊ ျပီးေတာ့မွ ေထာင္းထားတဲ့ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္းစပါးလင္နဲ႕ ဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္နီဥ ေလးေတြပါထည့္၊ ငါးေလးေတြ ေၾကေအာင္ေမႊ၊ ျပီးေတာ့မွ ရြဲယုိရြက္အုပ္ခ်က္၊ အဲ့ဒါ ကေတာ့ တစ္နည္းေနာ္။ ေမာင္ႏွမေတြ အဆင္ေျပမယ့္နည္းနဲ႕ခ်က္ပါေနာ္။ ငါးေပါင္းထုပ္ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ လက္၀င္တယ္လုိ႕ ထင္ရေပမယ့္ တစ္ခါတေလ ခ်က္စားတဲ့အခါ သိပ္ကုိ စားျမိန္တာမုိ႕ ပိတ္ရက္ေလးေတြမွာ ေမာင္ႏွမေတြ လက္တည့္စမ္းၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။ မမလုကေတာ့ ေနျပည္ေတာ္မွာ အေျခမက်ေသးတာမုိ႕ ေနာက္မွပဲ ဟင္းပြဲေလးေတြကုိ ဓာတ္ပံုေလးေတြနဲ႕တကြ ထပ္ျပီး တင္ေပး ပါ့မယ္ေနာ္။ ဒီဟင္းပြဲေလးမွာ ဓာတ္ပံုမတင္ႏုိင္လုိ႕ ဒီစာေလးနဲ႕ပဲ ေက်နပ္ေပးပါလုိ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ေတာင္းဆုိပါတယ္ေနာ္။

13 comments:

  1. စားခ်င္လိုက္တာ ဒီမွာေတာ့ ရြဲယိုရြက္
    မရဘူးထင္တာပဲ ။ က်န္တဲ့ငွက္ေပ်ာ
    ဖက္နဲ႔ကလည္း မထုပ္တတ္ဘူး ။
    ပလပ္စတစ္ အိတ္နဲ႔ပဲ ထုပ္ျပီးေပါင္းစားျဖစ္တယ္
    ရြဲယိုရြက္ေလာက္ေတာ့ အနံ႔မသင္းဘူးေပါ့
    ဒါေပမဲ့ စားလို႔ျဖစ္ပါတယ္ ။

    ReplyDelete
  2. အဲလိုဟင္းခ်က္နည္းအဆန္းေလးေတြ တင္ေပးတာ အရမ္းသေဘာက်တယ္ လုေရ... တခါတခါ ဘာခ်က္ရမွန္းမသိတဲ႔ အခါ အဲလို အဆန္းေလးေတြက ထမင္းစားၿမိန္ေစတယ္

    ReplyDelete
  3. ၾကိဳက္တယ္မမလု..အဲဒါလဲစားခ်င္တယ္။
    ရဲယိုရြက္ အစား ဘယ္အရြက္သံုးရင္ေကာင္းမလဲမမ..
    ရဲယိုရြက္ရွိ၀ူး..

    ReplyDelete
  4. က်ေနာ့္အၾကိဳက္ဆံုးအစားအစာက ငါးေပါင္းထုပ္ပါ။
    သီဟိုေစ့မ်ားမ်ား၊
    ေရႊဖရံုသီးမ်ားမ်ားနဲ့ဆိုပိုခ်ိဳျပီးစားေကာင္းတယ္ဗ်။ း)

    ReplyDelete
  5. banna leave also can

    ReplyDelete
  6. ေက်းဇူးမမလုေရ စမ္းၾကည္႔ဦးမယ္

    ReplyDelete
  7. မလုေရ

    ေပ်ာက္ေနလို႕ အလြမ္းေျပ လာတာ ငါးေပါင္းထုတ္ေလး စားသြားတယ္ တအားႀကိဳက္တယ္ ဒါေပမဲ႔ လုပ္ရခက္လို႕ မစားျဖစ္ဘူး ေနာက္ေတာ႔ မွ စမ္းၾကည္႕မယ္

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. စမ္းၾကည္႔ပါဦးမယ္.. ေ၀မွ်တာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။

    ReplyDelete
  10. Hi, nice but unfotunately I can´t read. I invite you to visit my blog at:

    http://alvarogomezcastro.over-blog.es

    Greetings from Colombia

    ReplyDelete
  11. အမေရ
    ၾကက္ဥကင္ေလးစားခ်င္လို ့
    နည္းေလးေ၀မွ်ပါအံုး

    ReplyDelete
  12. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

    ReplyDelete
  13. မမရဲ့ဟင္းေတြ မုန္႕ေတြ အားလံုးၾကိဳက္တယ္
    ဟင္းခ်က္တာကို စမ္းသပ္ခ်င္ေသာ္လည္း ဘာညာဘာ ညက္ေေအာင္ေထာင္းပါ ဘာညာဘာညာကို ဆီသတ္ပါ ဆိုတာကို ေၾကာက္လို႕ မခ်က္၀့ံေသးပါ
    ေညွာ္ေၾကာက္သူ

    ReplyDelete