Friday, April 9, 2010

မဂၤလာႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစရွင္ ႕ ႕ ႕



ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ မနက္ျဖန္ဆုိရင္ ကၽြန္မ အင္ဒုိနီရွားေရာက္ေနတာ သံုးလ ျပည့္ျပီမုိ႕ ျမန္မာကုိ ျပန္ပါေတာ့မယ္ေနာ္။ သၾကၤန္အမီျပန္ႏုိင္တယ္လုိ႕ပဲ ကုိယ့္ဟာကုိယ္ ဂုဏ္ယူစြာနဲ႕ တူးပုိ႕တူးပုိ႕ဒုိးသံၾကားမွာ ရင္ခုန္မိေနပါတယ္။ ျပန္ရေတာ့မွာမုိ႕ ဒီမွာခင္မင္ခဲ့ရတဲ့ လုပ္ေဖာ္ကုိင္ဖက္ေတြနဲ႕ ကၽြန္မကုိ ေစာင့္ေရွာက္ထားတဲ့ အေဖနဲ႕အေမတုိ႕ကုိ ခဲြဖုိ႕ အရမ္း စိတ္မေကာင္းျဖစ္မိသလုိ ကုိယ့္ေျမ ကုိယ္ေရကုိ ႏွစ္ကူးအခ်ိန္ခါသမယမွာ ျပန္ရမွာမုိ႕လည္း ၀မ္းသာၾကည္ႏူးမိပါတယ္။

ကၽြန္မရဲ႕ ဘေလာ့ဂ္ေမာင္ႏွမမ်ားကုိလည္း ႏွစ္သစ္ကူးမွာ အစစအရာရာ အဆင္ေျပျပီး ရႊင္လန္း ခ်မ္းေျမ႕ ၾကပါေစလုိ႕ ကၽြန္မတုိ႕ ၀ုိင္းေတာ္သားမ်ားအားလံုးက ဆုမြန္ေကာင္းေခၽြပါတယ္ေနာ္။ သၾကၤန္ပိတ္ရက္မွာ သၾကၤန္အစားအစာေတြ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႕အတြက္လည္း မီးဖုိေဆာင္ေလးထဲကမွာ အရင္ကတည္းက တင္ျပီးသား လင့္ခ္ေလးေတြကုိ ေမာင္ႏွမ အလြယ္တကူရွာေဖြလုိ႕ရေအာင္ ဒီေနရာမွာ တစ္စုတစည္းတည္း ျပန္တင္ေပးခဲ့ပါမယ္ေနာ္။

သၾကၤန္ဆုိရင္ မျဖစ္မေန လုပ္စားၾကတာက ေရႊရင္ေအးပါပဲေနာ္။ သူ႕အတြက္ လင့္ခ္ ၂ ခုရွိပါတယ္။
ပထမတစ္ခုက ကၽြန္မရံုးက ေမာင္ႏွမေတြကုိ လုပ္ေကၽြးခဲ့တဲ့ ေရႊရင္ေလးလင့္ခ္ေလး ျဖစ္ပါတယ္ေနာ္။ http://lulucooking.blogspot.com/2008/04/blog-post_11.html

ဒုတိယတစ္ခုက ကန္ေတာ္ၾကီး ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းမွာ က်င္းပတဲ့ ေရႊရင္ေအးျပိဳင္ပြဲမွာ ဆုရရွိခဲ့တဲ့ ေရႊရင္ေအး လင့္ခ္ေလး ျဖစ္ပါတယ္ေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2009/01/blog-post_09.html

မုန္႕လံုးေရေပၚအတြက္ လင့္ခ္ေလးကေတာ့ ဒီမွာပါေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2007/12/blog-post_19.html

အုန္းႏုိ႕သာကူက်ဳိအတြက္ လင့္ခ္ေလးကေတာ့ ဒီမွာပါေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2007/09/blog-post_2804.html

မုန္႕ပိႏၷဲေစ့လုပ္စားခ်င္တဲ့ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ကေတာ့ ဒီလင့္ခ္ေလးကုိ သြားလုိက္ပါေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2008/01/blog-post_06.html

မြန္လုိ ဘရပ္ေဘာ့လုိ႕ ေခၚတဲ့ ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလး လုပ္စားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီမွာပါေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2007/12/blog-post_29.html

သာေခြယုိင္လုပ္စားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီလင့္ခ္ေလးကုိ ၾကည့္လုိက္ပါေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2008/05/blog-post_01.html

သီးစံုေက်ာက္ေက်ာအတြက္ လင့္ခ္ေလးကေတာ့ ဒီမွာပါေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2007/09/blog-post.html

ေျပာင္းဖူးေက်ာက္ေက်ာလုပ္စားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီလင့္ခ္မွာပါေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

ဒီလင့္ခ္ေလးကေတာ့ အုန္းစိမ္းပင္ပြားေက်ာက္ေက်ာလုပ္နည္းေလးပါေနာ္။ ကန္ေတာ္ၾကီး ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းမွာ က်င္းပခဲ့တဲ့ ေက်ာက္ေက်ာျပိဳင္ပြဲမွာ တတိယဆု ရခဲ့တာပါေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2008/03/blog-post_04.html

ဆိမ့္သက္အရသာနဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာေလးစားခ်င္ရင္ေတာ့ ပူတင္းေကာ္ဖီေက်ာက္ေက်ာေလး လုပ္စားၾကည့္ ပါဦးေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2008/03/blog-post_12.html

ေခ်ာကလက္ရနံ႕အရသာကုိၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ကေတာ့ ေခ်ာကလက္ေက်ာက္ေက်ာ ေလး လုပ္စားၾကည့္ပါဦးေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2008/12/blog-post_23.html

အအီလည္းေျပေစ၊ အေအးလုပ္ေသာက္ဖုိ႕လဲအဆင္ေျပေစတာကေတာ့ ဆားငန္သီးေက်ာက္ေက်ာေလး ပါေနာ္။ ဒီလင့္ခ္ကုိ သြားၾကည့္ပါဦးေမာင္ႏွမတုိ႕ေရ ႕ ႕
http://lulucooking.blogspot.com/2009/08/blog-post_1406.html

စေတာ္ဘယ္ရီရနံ႕သင္းနဲ႕ စားခ်င္ရင္ေတာ့ ဒီလင့္မွာ ႏုိ႕စေတာ္ဘယ္ရီေက်ာက္ေက်ာ လုပ္နည္း ရွိပါ တယ္ေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

ဒါကလည္း အရသာတစ္မ်ဳိးေလးနဲ႕ စားေကာင္းလွတဲ့ ႏုိ႕ကီ၀ီေက်ာက္ေက်ာေလးပါေနာ္။ ကီ၀ီေစ့ေလး ေတြကုိ ကုိက္မိတဲ့အခါတုိင္း အရသာေရာ ရနံ႕တစ္မ်ဳိးေလးနဲ႕မုိ႕ လုပ္စားၾကည့္ပါဦးေနာ္။
http://lulucooking.blogspot.com/2008/01/blog-post_21.html

ေမာင္ႏွမတုိ႕ေရ ႕ ႕ ႕ ဒီေလာက္ဆုိရင္ေတာ့ သၾကၤန္ပိတ္ရက္မွာ မိသားစုေတြ သူငယ္ခ်င္းေတြစံုလင္စြာနဲ႕ တာသၾကၤန္ခ်ိန္ခါမွာ ျမန္မာ့ရုိးရာမုန္႕ေလးကုိ ေပ်ာ္ရႊင္စြာနဲ႕ ခ်က္ျပဳတ္သံုးေဆာင္ႏုိင္ၾကပါေစေနာ္။

မၾကာခင္မွာ ျပန္လည္ဆံုေတြ႕ၾကမယ္လုိ႕ ေမွ်ာ္လင့္ရင္း ကၽြန္မခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားကုိ ခဏႏႈတ္ဆက္ပါရ ေစေနာ္။ ျမန္မာျပန္ေရာက္တဲ့အခါလည္း ေမာင္ႏွမမ်ားအတြက္ တတ္ႏုိင္သေလာက္ ဟင္းအသစ္အသစ္မ်ား ကုိ ၾကိဳးစားခ်က္ျပဳတ္ျပီး ၀ုိင္းေတာ္သားမ်ားထံကတဆင့္ ပုိ႕စ္တင္ေပးႏုိင္ေအာင္ ၾကိဳးစားပါ့မယ္ေနာ္။ ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ား ခဏတာ့တာပါေနာ္ ႕ ႕ ႕ ႕

ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္အတိျပီးေသာ မဂၤလာႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစလုိ႕လည္း ကၽြန္မတုိ႕ ေမတၱာရပ္၀န္းမီးဖုိေဆာင္မွ ၀ုိင္းေတာ္သားမ်ားအားလံုးက ဆုမြန္ေခၽြပါတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕

9 comments:

  1. မဂၤလာပါ..

    ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ရာ..စိတ္ခ်မ္းေျမ့ဖြယ္ရာ..သာယာၾကည္ႏူးဖြယ္ရာ အျဖာျဖာျဖင့္ အစစအရာရာ အဆင္ေျပေခ်ာေမြ႕ ေအာင္ျမင္သာယာပါေစေၾကာင္း ႏွစ္သစ္မွာ ဆုမြန္ေလာင္းလုိက္ပါတယ္ဗ်ာ.....

    ခင္မင္စြာျဖင့္
    ကိုမ်ဳိး

    ReplyDelete
  2. မလုေရ...ႏွစ္သစ္မွာ သၾကၤန္ေရ နဲ ့အတူေအးျမရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ပါေစ။
    ဟင္းခ်က္နည္းေတြကို မအားတဲ့ၾကားက တင္ေပးေနလို ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
    ၾသဂုတ္လမွာ ရန္ကုန္မွာ ျပန္ဆံုၾကမယ္ေနာ္....

    ReplyDelete
  3. ေက်းဇူးညီမေလးလုလုငယ္ေရ... ေစတနာတြေကာင္းလိုက္တာ.... လိုက္ရွာစရာမလိုေတာ႔ဘူး... အရမ္းအဆင္ေၿပတယ္....

    ReplyDelete
  4. မမလုေရ ႏွစ္သစ္မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစေနာ္။ ဟင္းအသစ္ေလးေတြေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္ :)

    ReplyDelete
  5. ထပ္ခုိးApril 10, 2010 at 10:21 PM

    မဂံလာပါ

    ReplyDelete
  6. မုန္႔လုပ္တဲ႔ Link ေတြအမ်ားၾကီးပါလား ။ေက်းဇူးေနာ္ မမလု။ Happy new year ပါေနာ္။

    ReplyDelete
  7. Happy Myanmar New Year ေနာ္ လုလုေရ..
    ျမန္မာျပည္မွာ အတာသၾကၤန္ကို ေပ်ာ္ရႊင္စြာ ပါ၀င္ဆင္ႏဲြနိုင္ပါေစ..။ အလွဴဒါနေတြလည္း အမ်ားၾကီးလုပ္နိုင္ပါေစေနာ္..

    လင့္ခ္ေတြအကုန္ၾကည့္ျပီး စားခ်င္တာေတြကို စိတ္ကူးယဥ္သြားတယ္ သိလား

    ReplyDelete
  8. happy new year lulu.
    wanna try all of your recipes during thingyan.
    love,
    ma myat lay pan

    ReplyDelete
  9. မဂၤလာ႐ိွေသာႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ မလု....

    ReplyDelete