အားလံုးေသာ ေမာင္ႏွမမ်ားမဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမမ်ားကုိ ဆန္ေစးေခါက္ဆဲြ အရည္ေဖ်ာ္လုပ္ေကၽြးပါမယ္ေနာ္။ ခ်က္နည္းကေတာ့ ျမီးရွည္တုိ႕ ရွမ္းေခါက္ဆဲြတုိ႕ကုိ အရည္ေဖ်ာ္ ခ်က္တဲ့နည္း နဲ႕ ဆင္တူပါပဲေနာ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဆန္ေစးေခါက္ဆဲြဖတ္၊ အသားေကာင္းေကာင္း၀က္သား၊ ၀က္နံရုိး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နာနတ္ပြင့္အနည္းငယ္၊ ေျမပဲေလွာ္ (မၾကိဳက္ရင္မထည့္ပါနဲ႕)၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီးခဲြျခမ္း၊ တရုတ္နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ဟင္းခတ္ မႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ဟင္းရည္အတြက္ ၀က္နံရုိးကုိ အရြယ္ေတာ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုးျပီး ေရထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္ျပီး တစ္ရည္ပြက္ေအာင္ တည္ျပီး အဲ့ဒီတစ္ရည္ကုိ သြန္ပစ္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ၀က္နံရုိးကုိ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕နဲ႕နယ္၊ မီးဖုိေပၚ အုိးတင္ျပီးေတာ့ ဂ်င္းအ၀ုိင္းလုိက္လွီးထည့္ျပီး ပထမလံုးေရေလးနဲ႕ တစ္ေရ ခမ္းေအာင္တည္ပါ။ ပထမတစ္ရည္ခမ္းျပီဆုိမွ ေနာက္ထပ္ ဟင္းရည္အုိးထဲ ေရထပ္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္အုိး ပြက္ပြက္ဆူျပီး နံရုိးႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ။ နံရုိးႏူးေလာက္ျပီဆုိမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္ထည့္ပါ။ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဟင္းရည္အုိးကုိ ဆူေအာင္ တည္ေပးထားပါ။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ ဟင္းရည္အုိးထဲကုိ တရုတ္နံနံပင္အရုိးေလးေတြ ထုထည့္ေပးပါဦးေနာ္။
အသားဟင္းအတြက္ ၀က္သားကုိ ေရြးပါတယ္။ ၀က္သားကုိ အဆီအေခါက္မပါ၊ အသားခ်ည္းသပ္သပ္ ေတာက္ေတာက္စင္းျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ သၾကား၊ ခ်င္းႏုပ္ႏုပ္စင္းတုိ႕နဲ႕ ေရာနယ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႕ ငရုတ္သီးကုိ ေထာင္းပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီးျပီး ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။ အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးေတာ့ ဆီထည့္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီငရုတ္သီးကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ နာနတ္ပြင့္ေလး ႏွစ္ဖတ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ျပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြ လိပ္တက္လာျပီဆုိရင္ ေတာ့ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ အသားေလးေတြထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးထည့္ပါ။ ငံျပာရည္နည္းနည္းေလာက္ထည့္ပါ။ ေရနည္းနည္းေလာက္ထည့္၊ ခဏတည္ထားျပီး အသားလည္း ႏူး၊ ဆီလည္းျပန္လာျပီဆိုလွ်င္ ဟင္းအႏွစ္က်က္ပါျပီ။
တျခား မရွိမျဖစ္ လုိအပ္တဲ့ အဆာပလာေတြကေတာ့ ေျမပဲေလွာ္ကုိ အခြံႏႊာျပီး မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားေပးပါ။ ႏွမ္းေစ့ကုိလည္း ေလွာ္ေပးထားပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ပါးပါးလွီးျပီး ဆီခ်က္ေၾကာ္၊ ဆီခ်က္ရျပီဆုိရင္ ပန္းကန္လံုးထဲ ေျပာင္းထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္သီးခဲြျခမ္းမႈန္႕ကုိ ဆီထဲ လွိမ့္ျပီး ငရုတ္သီးေၾကာ္ေလးလုပ္၊ အရမ္းမတူးခင္မွာ အျမန္ခ်လုိက္ေနာ္။ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ကုိ ပန္းကန္လံုးထဲထည့္၊ ျပီးေတာ့ဟင္းခ်ဳိရည္ေလး နည္းနည္းနဲ႕ စပ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္ ပါးပါးလွီးထားပါ။
စားပြဲျပင္ခါနီီးတဲ့အခါ စကာေလးထဲကုိ ဆန္ေစးဖတ္ထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ဟင္းခ်ိဳရည္အုိးထဲ ထည့္ျပီး တူနဲ႕ ျမီးရွည္ဖတ္ေတြကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွည့္ေပးပါေနာ္။ ဆန္ေစးဖတ္အိျပီ ဆုိရင္ေတာ့ ေရစစ္ျပီးေတာ့မွ စားပြဲျပင္မယ့္ ပန္းကန္ထဲကုိ ထည့္ပါေနာ္။
စားပြဲျပင္မယ္ဆုိရင္ မုန္႕ဖတ္ေလးထည့္၊ ဟင္းရည္ပူပူေလးကုိထည့္၊ ၀က္နံရုိးႏူးအိအိေလးပါေအာင္ ခပ္ထည့္ ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့အသားဟင္းထည့္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္ေလးထည့္္ျပီး စားရံုပဲေနာ္။ ဟင္းရည္ပူပူေလးကုိ ပန္းကန္လံုးေလးထဲ ထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးျဖဴးျပီး မုန္ညင္းခ်ဥ္နဲ႕ တဲြဖက္စားသံုးပါေနာ္။ အားေပးၾကပါဦး ေနာ္။
ပိတ္ရက္မွာ မိသားစုေတြစံုလုိ႕ တစ္ခုခု လုပ္စားခ်င္ရင္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ထမင္းစားခ်င္စိတ္မရွိဘဲ ခံတြင္းပ်က္ေနတဲ့အခါပဲျဖစ္ျဖစ္၊ သူငယ္ခ်င္းေတြစံုလုိ႕ မုန္႕တစ္ခုခုလုပ္စားမယ္ဆုိတ့ဲ အခါပဲျဖစ္ျဖစ္ အလြယ္တကူနဲ႕ စားလုိ႕ျမိန္ေစမယ့္ ရွမ္းအစားအစာေလးတစ္မ်ဳိးပါေနာ္။
ဆန္ေစးေခါက္ဆဲြဖတ္အတြက္ ေမးလာလုိ႕ ေနာက္ထပ္ျဖည့္ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ကၽြန္မက ျမန္မာမွာေနျပီး လြယ္လြယ္ေလး ေရးလုိက္ေပမယ့္ ျပည္ပေရာက္ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ အနီးစပ္ဆံုး အဆင္ေျပမယ့္ ဆန္ေခါက္ဆဲြဖတ္ကုိ ရွာေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ http://whoisbaby.net/blog/wp-content/uploads/2007/11/charkoayteow1.jpg အဲ့ဒီမွာ ၾကည့္ၾကည့္ပါေနာ္။ ဒါေပမယ့္ သူက သိပ္ေတာ့ ေစးမယ္မထင္ဘူးေနာ္။
ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ေကြ႕သရုိဖတ္ကုိ ကုိယ္တုိင္လုပ္တာကုိ ျပထားတဲ့လင့္ခ္ေလးပါ။ http://hungerhunger.blogspot.com/2009/01/flat-rice-noodles.html အဆင္ေျပသလုိ လုပ္ၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။
သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကုိ ေမးၾကည့္ေတာ့ ဗီယက္နမ္က လာတဲ့ ဆန္ျပားေခါက္ဆဲြထုပ္ကုိလည္း သံုးလုိ႕ရမယ္လုိ႕ထင္တယ္တဲ့။ ေစးမေစးေတာ့ အာမ မခံပါဘူးတဲ့။ အဆင္ေျပၾကပါေစေနာ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဆန္ေစးေခါက္ဆဲြဖတ္၊ အသားေကာင္းေကာင္း၀က္သား၊ ၀က္နံရုိး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နာနတ္ပြင့္အနည္းငယ္၊ ေျမပဲေလွာ္ (မၾကိဳက္ရင္မထည့္ပါနဲ႕)၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီးခဲြျခမ္း၊ တရုတ္နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ဟင္းခတ္ မႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ဟင္းရည္အတြက္ ၀က္နံရုိးကုိ အရြယ္ေတာ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုးျပီး ေရထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္ျပီး တစ္ရည္ပြက္ေအာင္ တည္ျပီး အဲ့ဒီတစ္ရည္ကုိ သြန္ပစ္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ၀က္နံရုိးကုိ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕နဲ႕နယ္၊ မီးဖုိေပၚ အုိးတင္ျပီးေတာ့ ဂ်င္းအ၀ုိင္းလုိက္လွီးထည့္ျပီး ပထမလံုးေရေလးနဲ႕ တစ္ေရ ခမ္းေအာင္တည္ပါ။ ပထမတစ္ရည္ခမ္းျပီဆုိမွ ေနာက္ထပ္ ဟင္းရည္အုိးထဲ ေရထပ္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္အုိး ပြက္ပြက္ဆူျပီး နံရုိးႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ။ နံရုိးႏူးေလာက္ျပီဆုိမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္ထည့္ပါ။ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဟင္းရည္အုိးကုိ ဆူေအာင္ တည္ေပးထားပါ။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ ဟင္းရည္အုိးထဲကုိ တရုတ္နံနံပင္အရုိးေလးေတြ ထုထည့္ေပးပါဦးေနာ္။
အသားဟင္းအတြက္ ၀က္သားကုိ ေရြးပါတယ္။ ၀က္သားကုိ အဆီအေခါက္မပါ၊ အသားခ်ည္းသပ္သပ္ ေတာက္ေတာက္စင္းျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ သၾကား၊ ခ်င္းႏုပ္ႏုပ္စင္းတုိ႕နဲ႕ ေရာနယ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႕ ငရုတ္သီးကုိ ေထာင္းပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီးျပီး ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။ အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးေတာ့ ဆီထည့္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီငရုတ္သီးကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ နာနတ္ပြင့္ေလး ႏွစ္ဖတ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ျပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြ လိပ္တက္လာျပီဆုိရင္ ေတာ့ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ အသားေလးေတြထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးထည့္ပါ။ ငံျပာရည္နည္းနည္းေလာက္ထည့္ပါ။ ေရနည္းနည္းေလာက္ထည့္၊ ခဏတည္ထားျပီး အသားလည္း ႏူး၊ ဆီလည္းျပန္လာျပီဆိုလွ်င္ ဟင္းအႏွစ္က်က္ပါျပီ။
တျခား မရွိမျဖစ္ လုိအပ္တဲ့ အဆာပလာေတြကေတာ့ ေျမပဲေလွာ္ကုိ အခြံႏႊာျပီး မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားေပးပါ။ ႏွမ္းေစ့ကုိလည္း ေလွာ္ေပးထားပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ပါးပါးလွီးျပီး ဆီခ်က္ေၾကာ္၊ ဆီခ်က္ရျပီဆုိရင္ ပန္းကန္လံုးထဲ ေျပာင္းထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္သီးခဲြျခမ္းမႈန္႕ကုိ ဆီထဲ လွိမ့္ျပီး ငရုတ္သီးေၾကာ္ေလးလုပ္၊ အရမ္းမတူးခင္မွာ အျမန္ခ်လုိက္ေနာ္။ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ကုိ ပန္းကန္လံုးထဲထည့္၊ ျပီးေတာ့ဟင္းခ်ဳိရည္ေလး နည္းနည္းနဲ႕ စပ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္ ပါးပါးလွီးထားပါ။
စားပြဲျပင္ခါနီီးတဲ့အခါ စကာေလးထဲကုိ ဆန္ေစးဖတ္ထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ဟင္းခ်ိဳရည္အုိးထဲ ထည့္ျပီး တူနဲ႕ ျမီးရွည္ဖတ္ေတြကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွည့္ေပးပါေနာ္။ ဆန္ေစးဖတ္အိျပီ ဆုိရင္ေတာ့ ေရစစ္ျပီးေတာ့မွ စားပြဲျပင္မယ့္ ပန္းကန္ထဲကုိ ထည့္ပါေနာ္။
စားပြဲျပင္မယ္ဆုိရင္ မုန္႕ဖတ္ေလးထည့္၊ ဟင္းရည္ပူပူေလးကုိထည့္၊ ၀က္နံရုိးႏူးအိအိေလးပါေအာင္ ခပ္ထည့္ ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့အသားဟင္းထည့္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္ေလးထည့္္ျပီး စားရံုပဲေနာ္။ ဟင္းရည္ပူပူေလးကုိ ပန္းကန္လံုးေလးထဲ ထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးျဖဴးျပီး မုန္ညင္းခ်ဥ္နဲ႕ တဲြဖက္စားသံုးပါေနာ္။ အားေပးၾကပါဦး ေနာ္။
ပိတ္ရက္မွာ မိသားစုေတြစံုလုိ႕ တစ္ခုခု လုပ္စားခ်င္ရင္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ထမင္းစားခ်င္စိတ္မရွိဘဲ ခံတြင္းပ်က္ေနတဲ့အခါပဲျဖစ္ျဖစ္၊ သူငယ္ခ်င္းေတြစံုလုိ႕ မုန္႕တစ္ခုခုလုပ္စားမယ္ဆုိတ့ဲ အခါပဲျဖစ္ျဖစ္ အလြယ္တကူနဲ႕ စားလုိ႕ျမိန္ေစမယ့္ ရွမ္းအစားအစာေလးတစ္မ်ဳိးပါေနာ္။
ဆန္ေစးေခါက္ဆဲြဖတ္အတြက္ ေမးလာလုိ႕ ေနာက္ထပ္ျဖည့္ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ကၽြန္မက ျမန္မာမွာေနျပီး လြယ္လြယ္ေလး ေရးလုိက္ေပမယ့္ ျပည္ပေရာက္ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ အနီးစပ္ဆံုး အဆင္ေျပမယ့္ ဆန္ေခါက္ဆဲြဖတ္ကုိ ရွာေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ http://whoisbaby.net/blog/wp-content/uploads/2007/11/charkoayteow1.jpg အဲ့ဒီမွာ ၾကည့္ၾကည့္ပါေနာ္။ ဒါေပမယ့္ သူက သိပ္ေတာ့ ေစးမယ္မထင္ဘူးေနာ္။
ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ေကြ႕သရုိဖတ္ကုိ ကုိယ္တုိင္လုပ္တာကုိ ျပထားတဲ့လင့္ခ္ေလးပါ။ http://hungerhunger.blogspot.com/2009/01/flat-rice-noodles.html အဆင္ေျပသလုိ လုပ္ၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။
သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကုိ ေမးၾကည့္ေတာ့ ဗီယက္နမ္က လာတဲ့ ဆန္ျပားေခါက္ဆဲြထုပ္ကုိလည္း သံုးလုိ႕ရမယ္လုိ႕ထင္တယ္တဲ့။ ေစးမေစးေတာ့ အာမ မခံပါဘူးတဲ့။ အဆင္ေျပၾကပါေစေနာ္။
မလုလုခ်က္တဲ့ ဆန္ေစးအရည္ေဖ်ာ္ကို ကုန္ေအာင္စားသြားပါတယ္ခင္ဗ်..
ReplyDeleteေနာက္က်တဲ့သူေတြ ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ ခ်က္စားၾကပါ..အဟီး..
yu ya
ဆန္စီးေခါက္ဆဲြဆုိ ဘယ္လုိခ်က္ခ်က္ႀကိဳက္တယ္ မမလုေရ။ အိပ္ခါနီးၾကည္႔မိတယ္။ ၾကည္႔ရင္း ဗိုက္ဆာသြားၿပီ။ ေရေသာက္ ဗိုက္ေမွာက္ၿပီး အိပ္ေတာ႔မယ္။
ReplyDeleteမေရ.................
ReplyDeleteဆန္ေစးေခါက္ဆြဲလာစားတယ္
စားခ်င္တယ္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
လာေကြ်းေနာ္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးမမ
ခ်စ္တဲ့
ျမဴးေလး
ဆန္ေစးေခါက္ဆြဲ လာစားသြားပါတယ္ မမလု
ReplyDeleteမမလု.. ဘယ္လိုေခါက္ဆြဲနဲ႔အစားထိုးခ်က္လို႔ရလဲ.. ဆန္ေဆးေခါက္ဆြဲက ထိုင္းကအထုပ္ေတြလား..တရုတ္လားဟင္.. နာမည္ရွိလား ဂၤလိပ္လို..
ReplyDeleteမမေရ
ReplyDeleteလာငတ္ အဲေလ လာစားသြားတယ္ေနာ္။
း)
ဆန္ေစးအရည္ေဖ်ာ္ကိုမမလဳေဖ်ာ္တိုက္မွေသာက္ဖူးသြားတယ္။
ReplyDeleteေက်းဇူးပါေနာ္။ဂ်ာမုန္းလည္းလုပ္စားအံုးမယ္။
အရမ္းေကာင္းမဲ့ပံုပဲ။
ဂ်ာမုန္းေတာ႔အားလံုးေသာက္သြားျပီေနာ္။
ခ်စ္တဲ့ညီမ
ဂ်ာမုန္း
Hi Ma Lulu,
ReplyDeleteHow can I buy the sticky ricenoddle in Canada? I tried to look for that so long. If u have time, pls take a photo of packing for me. Thanks .
marlar
ူလုေရ...
ReplyDeleteဒီေန ့ေတာ့ ေကြ ့သ႐ိုဖတ္ကို ညီမရဲ ့လင့္ ရယ္
http://www.youtube.com/watch?v=8KbgMSa5ito
ဒီလင့္ရယ္ေရာသမလိုက္တာ OKဘဲ။
မိုးေအးေအးနဲ ့ဇိမ္ပဲ။ Thanks again
လာအားေပးၾကတဲ့ ခ်စ္ေသာ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကုိ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteဆန္ျပားဖတ္အတြက္လည္း အဆင္ေျပၾကမယ္လုိ႕ ထင္ပါတယ္ေနာ္။
ဆန္ျပားဖတ္ အဆင္မေျပတဲ့သူမ်ား မမရွင္ေလးကုိ ဆက္သြယ္ေမးျမန္းႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
မမရွင္ေလးက အဆင္ေျပသြားျပီး ႏွပ္ေနျပီတဲ့ :P