Saturday, December 27, 2008

ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေၾကာ္

Reactions: 

ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ျပီးေၾကာ္ ေကၽြးပါမယ္ေနာ္။ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေၾကာ္ဖုိ႕အတြက္ ကၽြန္မက မီးဖုတ္ရ အဆင္ေျပမယ့္ ခရမ္းသီးအရွည္မ်ဳိးကုိ ေရြးလုိက္ပါတယ္။ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ခရမ္းသီး (၅) လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) လံုး၊ ၾကက္သြန္နီအလံုးၾကီး (၃) လံုး၊ ၾကက္ဥ (၂) လံုး၊ ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဆီ၊ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။

ခရမ္းသီးငါးလံုးကုိ ပထမဦးဆံုး သန္႕စင္ေအာင္ ေရနဲ႕ေဆး၊ အ၀တ္သန္႕သန္႕နဲ႕ ေရေတြကုိ စင္ေအာင္ သုပ္ပစ္ျပီးေတာ့မွ ခက္ရင္းနဲ႔ ခရမ္းသီးကုိ ထုိးေဖာက္ေပးျပီး မီးေသြးမီးဖုိမွာ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဖုတ္ေပးပါ။ ခရမ္းသီးကုိ မီးဖုတ္တဲ့အခါ အက်က္ညီေအာင္နဲ႔ တူးမသြားေအာင္ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ။ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ျပီးတဲ့အခါ ပန္းကန္ျပားၾကီးၾကီးတစ္ခ်ပ္ထဲ ထည့္ထားျပီး အေအးခံထားပါ။ ခရမ္းသီးအေအးခံထား တဲ့အခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး တစ္၀က္ကုိ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေၾကာ္ဖုိ႕ ပါးပါးလွီးပါ။ က်န္တစ္၀က္ထဲက ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရုိက္ျပီး ၾကက္သြန္နီကုိ ေလးစိတ္ထုိးေပးပါ။ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကုိ ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္၊ ဆားနည္းနည္းနဲ႕ သၾကားနည္းနည္းထည့္ျပီး ေခါက္ထားေပးပါ။

ခရမ္းသီးေအးေလာက္ျပီဆုိရင္ ခရမ္းသီးကုိအခြံႏႊာျပီး ကန္႕လန္႕ျဖတ္ သံုးပုိင္းပုိင္းပါ။ ျပီးေတာ့မွ ခရမ္းသီးထဲကုိ ဆားနဲ႔ သၾကားတုိ႕ထည့္ျပီး ခရမ္းသီးအားလံုးေၾကေအာင္္ ႏွံ႕ေအာင္ ေခါက္ေပးပါ။ အားလံုး အသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ျပီးေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေတြကုိ ထည့္ျပီး ဆီခ်က္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ေလးေတြ ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆယ္ယူျပီး သပ္သပ္စီထားပါ။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီဆီနဲ႕ပဲ ဓားျပားရုိက္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ေလးစိတ္ထုိးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ခရမ္းသီးေတြကုိ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ ခရမ္းသီးေၾကာ္တဲ့အခါမွာ ခရမ္းသီးထဲ အရသာေတြ၀င္ျပီး အိအိဆိမ့္ဆိမ့္ေလးျဖစ္ေအာင္ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ေၾကာ္ေပးပါ။ ခရမ္းသီးေၾကာ္နံ႕ေလး သင္းလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္ဥေတြကုိထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ ေရာေၾကာ္ေပးပါ။ ကၽြန္မက ခရမ္းသီးေတြနဲ႕ ၾကက္ဥေတြ အားလံုးႏွံ႕သြားျပီးဆုိေတာ့မွ မီးကုိအနိမ့္ဆံုးျဖစ္ေအာင္ထားျပီး ခရမ္းသီးေၾကာ္ ဒယ္အုိးကုိ ခဏေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္တယ္။ နည္းနည္းေလးခ်ဳိးကပ္သြားတဲ့အခါ အနံ႕ပုိသင္းျပီး စားလုိ႔ ပုိေကာင္းလို႔ေလ။

ျပီးေတာ့မွ ခရမ္းသီးေၾကာ္ကုိ ပန္းကန္ေလးထဲခပ္၊ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးေတြ ျဖဴးလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အိအိဆိမ့္ဆိမ့္အရသာေလးနဲ႕ ေမႊးၾကိဳင္လွတဲ့ ရနံ႕သင္းေလးနဲ႕ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီေနာ္။

0 comments:

Post a Comment