Friday, October 17, 2008
တရုပ္ပဲငပိေၾကာ္
ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မ အလုပ္မ်ားေနတာေရာ၊ အလုပ္ကိစၥအတြက္ ခရီးသြားေနတာ ရယ္ေၾကာင့္ ပုိ႕စ္အသစ္မတင္ျဖစ္တာၾကာသြားပါျပီ။ ဘေလာ့ဂ္ဘက္ေတာင္ မ၀င္ႏုိင္တဲ့အေျခအေနထိ အလုပ္ မ်ားခဲ့တာမုိ႕ ကၽြန္မဘက္က ပ်က္ကြက္ခဲ့တာေတြကုိ ခြင့္လႊတ္ေပးပါေနာ္။
ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မေမာင္ႏွမေတြကုိ တရုတ္ပဲငပိေလးကုိ ေၾကာ္ေကၽြးပါမယ္ေနာ္။ တရုတ္ပဲငပိေၾကာ္ဖုိ႕ အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
တရုတ္ပဲငပိ (၁၅) က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁၀) မႊာ
ၾကက္သြန္နီအလံုးေသး (၃) လံုး
ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္
ငရုတ္သီးစိမ္း (လုိသေလာက္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၅) လံုး
သၾကား
မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ (ကြမ္းသီးလံုးခန္႕)
နႏြင္းမႈန္႕
ဆီ တုိ႕ပါေနာ္။
တရုတ္ပဲငပိကေတာ့ ေစ်းထဲက၀ယ္တဲ့အထုပ္ေလးကုိပဲ ဖြင့္ျပီး ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ သြန္ထည့္ထား ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ခ်င္းတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာျပီး ေရေဆးေပးထားပါေနာ္။ ၾကက္သြန္နီကုိ အကြင္းလုိက္ လွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပားရုိက္ျပီး ခ်င္းကုိေတာ့ အ၀ုိင္းလုိက္အရင္လွီးျပီးေတာ့မွ ကန္႕လန္႕ျဖတ္ ခပ္ပါးပါး အမွ်င္ေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးထားပါေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးလံုးကုိ ေရေဆးျပီး အကြင္းလုိက္ မထူမပါး လွီးေပးထားပါ။ ငရုတ္သီးေတြကုိလည္း အညွာေျခြ၊ ေရေဆးျပီး ထားေပးပါ။ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ကုိလည္း ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ေရေႏြးၾကက္သီးေႏြးနဲ႕ စိမ္ေပးျပီး အႏွစ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးရေအာင္ နယ္ထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္တဲ့အခါ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္းတုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ႏြမ္းျပီး စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီဆုိတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလး ႏြမ္းလာျပီဆုိရင္ တရုတ္ပဲငပိေတြကုိထည့္၊ သၾကားေလးထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ ေမႊျပီး ဒယ္အုိးအဖံုးေလး ခဏေလာက္ အုပ္ေပးထားပါ။ ဟင္းအုိးဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာျပီဆုိတာနဲ႕ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ေလးေတြကုိထည့္၊ သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြထည့္ျပီး ေမႊ၊ အရသာ အေပါ့အငံကုိ ျမည္းေပးျပီး လုိအပ္တဲ့ အရသာကုိ ထပ္ျဖည့္ေပးပါေနာ္။ တရုတ္နံနံၾကိဳက္တတ္ရင္ အေပၚကေန ထည့္အုပ္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ တရုတ္ပဲငပိေၾကာ္ေလး ရပါျပီေနာ္။ သတ္သတ္လြတ္စားတဲ့ သူေတြအတြက္လည္း အဆင္ေျပႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
တကယ္လုိ႕မ်ား ပဲငပိေၾကာ္ကုိ ၾကာၾကာအထားခံခ်င္ရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ကုိ ဆီသတ္တဲ့အခါမွာ နည္းနည္း ပုိႏြမ္းပါေစ၊ ျပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမထည့္ပါနဲ႕။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္သီးခြဲၾကမ္းကုိ ထည့္ျပီး အားလံုး ေျခာက္ေနေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႕ေၾကာ္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ ေရရွည္အထားခံပါတယ္။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ နယ္စားႏုိင္သလုိ၊ ညွပ္ေခါက္ဆြဲသုပ္၊ နန္းၾကီးသုပ္တဲ့အခါမွာလည္း ၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္စားႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
မလုလုခ်က္ေကၽြးတဲ႔ ဟင္းေတြကို အျမဲစားလို႕ရေအာင္ kitchen ေလးကို လင့္ခ္ ခ်ိတ္ထားပါတယ္။
ReplyDelete