Monday, January 21, 2008

ႏုိ႕ကီ၀ီေက်ာက္ေက်ာ

Reactions: 




ကၽြန္မတုိ႕ရပ္ကြက္မွာ အသံမစဲပ႒ာန္းပြဲအတြက္ ရြတ္ဖတ္ပူေဇာ္ေနတဲ့ ဘုန္းဘုန္းေတြကုိ မေန႕က ကၽြန္မတုိ႕အိမ္မွာ အာရုဏ္ဆြမ္းဆက္ကပ္ လွဴဒါန္းခဲ့ပါတယ္။ အဲ့ဒီအထဲက အခ်ဳိပြဲထဲမွာ လူၾကိဳက္အမ်ားဆံုးျဖစ္ခဲ့တဲ့ ႏုိ႕ကီ၀ီေက်ာက္ေက်ာက်ဳိနည္းေလးကုိ ေ၀မွ်လုိက္ရပါတယ္ရွင္။ ဟင္းပြဲေတြနဲ႕ က်န္တဲ့အခ်ဳိပြဲျဖစ္တဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီေက်ာက္ေက်ာနဲ႕ အုန္းႏုိ႕ေက်ာက္ေက်ာ၊ ပူတင္းတုိ႕ကုိလည္း အခါအခြင့္သင့္တုိင္း တင္ေပးသြားမယ္ေနာ္။
ႏုိ႕ကီ၀ီေက်ာက္ေက်ာအတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာ (တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္) အထုပ္ၾကီးတစ္ထုပ္၊ ႏြားႏုိ႕အစိမ္း (၃ လီတာ)၊ သၾကား ၃၅ က်ပ္သားတုိ႕ပါေနာ္။ ေက်ာက္ေက်ာမက်ဳိခင္မွာ ေက်ာက္ေက်ာအမႈန္႕နဲ႕ သၾကားကုိ ေရာသမေပးထားပါေနာ္။ ကီ၀ီသီးကုိလည္း အခြံႏႊာထားျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးထားပါ။


အားလံုးအသင့္ျပင္ထားျပီးျပီဆုိရင္ေတာ့ အုိးတစ္လံုးသန္႕သန္႕ထဲကုိ ႏြားႏုိ႕ထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္ပါ။ ႏြားႏုိ႕ေတြ ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ခုနက ေရာထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕နဲ႕ သၾကားကုိ ထည့္ျပီး က်ဳိေပးပါေနာ္။ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ၾကာရင္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာအရည္က ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာပါျပီေနာ္။ ခဲမခဲ သိရေအာင္ ပန္းကန္ျပားေလးထဲကုိ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကုိ အစက္ေလးခ်ၾကည့္ပါ၊ ခဏေလးေနလုိ႕ ခဲသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ ဗန္းထဲ ဒါမွမဟုတ္ ကုိယ္ထည့္မယ့္ ဗူးေလးေတြထဲကုိ ေက်ာက္ေက်ာကုိ ထည့္ျပီး အေအးခံေပးပါ။ ေက်ာက္ေက်ာကုိ ဗန္းထဲထည့္ျပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ လွီးထားတဲ့ ကီ၀ီသီးေတြကုိ ေက်ာက္ေက်ာထဲ ထည့္ျပီး ကီ၀ီသီးေတြနဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာေတြ ႏွံ႕သြားေအာင္ တူေလးနဲ႕ အသာေလးေမႊေပးျပီး အေအးခံထားေပးပါေနာ္။ ေအးသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ ပံုစံေလးေတြ လွီးျပီး ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ျပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီေနာ္။ ႏြားႏုိ႕ရဲ႕ ခပ္ဆိမ့္ဆိမ့္အရသာထဲမွာ ကီ၀ီသီးခ်ဳိခ်ဥ္အရသာေလးနဲ႕မုိ႕ အအီေျပေလး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။ ခ်စ္ေမာင္ႏွမတုိ႕လည္း အခ်ိန္လည္းရမယ္၊ ၀ယ္ရျခမ္းရလည္း အဆင္ေျပမယ္ဆုိရင္ ႏုိ႕ကီ၀ီသီးေက်ာက္ေက်ာေလးကုိ က်ဳိစားၾကည့္ၾကပါလားေနာ္။ အလုပ္ေတြက အရမ္းမ်ားေနေတာ့ ဓါတ္ပံုေကာင္းေကာင္းမရုိက္လုိက္ရပါဘူးေနာ္။ ဗန္းထဲထည့္ျပီး အေအးခံထားတဲ့ပံုရယ္၊ ဒီေန႕ရံုးကုိယူလာျပီး သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ ေကၽြးတဲ့ထဲက ပံုကုိပဲ ထည့္လုိက္တယ္ေနာ္။ သိပ္ေတာ့မလွဘူးေနာ္။

5 comments:

  1. စားခ်င္စရာၾကီး။ ေနာက္ေက်ာက္ေက်ာလုပ္ရင္ ထပ္လာၾကည့္ဦးမယ္။

    ReplyDelete
  2. မလုေျပာသလုိ လုပ္စားၾကည့္အုံးမယ္... ဒီမွာေတ့ာ ေက်ာက္ေက်ာအေခ်ာင္းေတြနဲ႔ လုပ္ရင္ ရပါတယ္ေနာ္.. မလု။ တယ္လီဖုန္းက ရွာမေတြ႕ဘူး.. :)

    ReplyDelete
  3. ေက်ာက္ေက်ာ အေခ်ာင္းနဲ႕ လုပ္လည္း ရပါတယ္ေနာ္။ ဂ်ပန္လူမ်ဳိးေတြကေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာကုိ သိပ္မာသြားရင္ မၾကိဳက္ဘူး။ ဂ်ပန္လူမ်ဳိးေတြကုိ လုပ္ေကၽြးမယ္ဆုိရင္ေတာ့ သူတုိ႕အၾကိဳက္အတုိင္း ခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလး လုပ္ေကၽြးပါေနာ္။ သူတုိ႕ သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္.

    ReplyDelete
  4. uD0Ducg;oGm;w,f/ bmjzpfwmvJrodbl;

    ReplyDelete
  5. I have no idea what happened to the kiwi. It tastes a bit bitter.

    ReplyDelete