Tuesday, January 1, 2008

၀က္သားသရက္သီးသနပ္





ကၽြန္မရဲ႕ေမာင္ႏွမေတြကုိ ၀က္သားသရက္သီးသနပ္ဟင္း ခ်က္ေကၽြးပါရေစေနာ္။ ၀က္ေခါင္းသားက တျခားေနရာက အဆီေတြနဲ႕ မတူပါဘူး။ အဆီျပင္က ခပ္မာမာ၊ ၀ါးတဲ့အခါမွာလည္း ထုပ္ထုပ္နဲ႕ အရုိးႏုေတြလည္း ပါတာမုိ႕ ၀က္ေခါင္းကုိ ဟင္းခ်က္စားၾက၊ သုပ္စားၾက၊ ျပဳတ္စားၾက အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားၾကပါတယ္။ အခု အဲ့ဒီ ၀က္ေခါင္းသားကုိ သရက္သီးသနပ္နဲ႕ ခ်က္နည္းေလးကုိ ေျပာျပပါရေစေနာ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၀က္ေခါင္းသား (နားရြက္၊ ႏႈတ္ခမ္း ပါရင္ ပုိေကာင္းပါတယ္)၊ သရက္သီးသနပ္၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္၊ ဆား၊
၀က္ေခါင္းသားကုိ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္တဲ့အခါမွာ မီးနဲ႕ အရင္ကင္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဘရိတ္ဒါးေလးနဲ႕ အေခါက္ေပၚကေန ျခစ္ခ်ျပီး ေရေဆးေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့အရြယ္ေလာက္ အတံုးေလးေတြ တံုးျပီး ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္တုိ႕နဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိလည္း အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ငရုတ္သီးအပုေတာင့္နဲ႕ ေရာေထာင္းထားေပးပါေနာ္။ ခ်င္းကုိလည္း ပါးပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ အနီကုိလည္း မထူမပါးလီွးထားျပီး သပ္သပ္ဖယ္ထားေပးပါေနာ္။ သရက္သီးသနပ္ကုိလည္း ခပ္ထားေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးနည္းနည္းခပ္၊ ျပီးေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခ်င္းရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီရယ္ကုိထည့္ျပီး ထပ္ေမႊပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ေလာက္ျပီဆုိရင္ နယ္ထားတဲ့ ၀က္သားေတြကုိထည့္္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ။ ၃ မိနစ္ေလာက္ေနလုိ႕ ဟင္းအုိးဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာတဲ့အခါ ဟင္းအုိးအဖံုးကုိဖြင့္ျပီး ေရေလးနည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး ထပ္တည္ေပးပါ။ ေရခမ္းခါနီးက်ရင္ သရက္သီးသနပ္ကုိထည့္ျပီး ၀က္သားေတြနဲ႕ ႏံွ႕ေအာင္ ေယာက္မနဲ႕ ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ေရေလးထည့္ျပီး ဆီျပန္ေအာင္တည္ေပးပါ။ ဆီျပန္ျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငံအရသာကုိျမည္းျပီး ဟင္းအုိးခ်ရံုပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင့္ေတာ့ မအီေတာ့တဲ့ ၀က္သားသရက္သီးသနပ္ဟင္းေလး ရပါျပီေနာ္။ ပဲနီေလးၾကာဇံဟင္းနဲ႕ တဲြဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္။

0 comments:

Post a Comment