ဒီေန႕ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းအားလံုးအတြက္ ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္နည္းေလး ေျပာပါရေစဦးေနာ္။ ၀က္သားကုိ ခပ္လတ္လတ္အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္တံုးျပီးေတာ့ ပဲငံျပာရည္အၾကည္အပ်စ္အေရာ၊ သၾကား၊ ဆား၊ ခ်င္းအရည္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းတုိ႕နဲ႕ ႏွပ္ျပီး နယ္ထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္အျဖဴကုိ အခြံႏႊာျပီး ေက်ာဘက္ကေန ၃ ျခမ္းစီေလာက္စီ ျခမ္းေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ မထူမပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါ။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ Pressure cooker ထဲကုိ ခုနက နယ္ထားတဲ့ ၀က္သားေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ ေရာျပီးထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ အဖံုးကုိ လံုေအာင္ပိတ္ျပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ျပည့္ျပီဆုိရင္ မီးပိတ္ျပီး ဟင္းအုိးကုိ ၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးအဖံုးကုိ ဖြင့္ျပီးေတာ့မွ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ေလာက္ ထပ္တည္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဟင္းအုိးအဖံုးကုိဖြင့္ အေပါ့အငံေလးျမည္းၾကည့္ပါ။ အနံ႕အရသာက ၀က္ေျခေထာက္ေပါင္းလုိပဲ ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးအိအိဆိမ့္ဆိမ့္ေနာ္။ တခ်ဳိ႕ကေတာ့ အဲ့ဒီ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္ထဲကုိ ရွီတာေကးမႈိ၊ ပဲျပားလိပ္၊ ၾကြက္နားရြက္မႈိ အဲ့ဒါမ်ဳိးေတြ ထည့္တတ္ပါေသးတယ္။ ျပီးေတာ့မွ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး ျဖဴးစားရံုပါပဲ၊ ငရုတ္ေကာင္းၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္စားလုိ႕ရတယ္ေနာ္။
ၾကက္သြန္အျဖဴကုိ အခြံႏႊာျပီး ေက်ာဘက္ကေန ၃ ျခမ္းစီေလာက္စီ ျခမ္းေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ မထူမပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါ။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ Pressure cooker ထဲကုိ ခုနက နယ္ထားတဲ့ ၀က္သားေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ ေရာျပီးထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ အဖံုးကုိ လံုေအာင္ပိတ္ျပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ျပည့္ျပီဆုိရင္ မီးပိတ္ျပီး ဟင္းအုိးကုိ ၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးအဖံုးကုိ ဖြင့္ျပီးေတာ့မွ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ေလာက္ ထပ္တည္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဟင္းအုိးအဖံုးကုိဖြင့္ အေပါ့အငံေလးျမည္းၾကည့္ပါ။ အနံ႕အရသာက ၀က္ေျခေထာက္ေပါင္းလုိပဲ ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးအိအိဆိမ့္ဆိမ့္ေနာ္။ တခ်ဳိ႕ကေတာ့ အဲ့ဒီ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္ထဲကုိ ရွီတာေကးမႈိ၊ ပဲျပားလိပ္၊ ၾကြက္နားရြက္မႈိ အဲ့ဒါမ်ဳိးေတြ ထည့္တတ္ပါေသးတယ္။ ျပီးေတာ့မွ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး ျဖဴးစားရံုပါပဲ၊ ငရုတ္ေကာင္းၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္စားလုိ႕ရတယ္ေနာ္။
ခ်က္နည္းေလးအ၇မ္းေကာင္းတာဘဲ....မလုရယ္
ReplyDelete