Tuesday, August 21, 2007

ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္သုပ္


သတ္သတ္လြတ္စားေနတဲ့သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစဖုိ႕အတြက္ ဟင္းႏုႏႊယ္သုပ္နည္းေလး ေပးပါရေစရွင္။ ဟင္းႏုႏြယ္ကုိ ေရေဆးျပီး တစ္လမအရြယ္ေလာက္ဆီ ေျခြထားပါ။ အသုပ္ထဲ ထည့္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တာေတြကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ေျမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း၊ သီဟုိဠ္ဆံေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္း၊ ဆား၊အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ပဲငံျပာရည္ အက်ဲအနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္အနည္းငယ္တုိ႕ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ေရေႏြးအုိးတည္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ခုနက ေျခြထားတဲ့ ဟင္းႏုႏြယ္ကိုထည့္ပါ။ အထက္ေအာက္ အက်က္ညီေအာင္ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။ ၃ မိနစ္ေလာက္ဆုိ က်က္ပါတယ္။ ျပီးရင္ ေရေအးနဲ႕ ေဆးျပီး ေရေတြကုိ ညွစ္ထုပ္ပစ္ပါ။ပန္းကန္ထဲကုိ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ျပဳတ္ကုိ ထည့္ပါ။ ျပီးေတာ့ ဆီခ်က္၊ ေျမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း၊ သီဟုိဠ္ဆံေလွာ္ေထာင္း၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲတုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး နယ္ပါ။ အရသာအေပါ့အငန္ကုိ ႏွစ္သက္သလုိ ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ အေပၚက ႏွမ္းေလးျဖဴးျပီး ၾကက္သြန္ျမိတ္ပါးပါးလွီးေလးထည့္လုိက္ရံုပါပဲ။ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းရြက္သုပ္ေလးပါ။

0 comments:

Post a Comment