Sunday, August 19, 2007

ငါးပိေကာင္ေၾကာ္


ႏုိင္ငံရပ္ျခားေရာက္ေနေပမယ့္ တစ္ခါတေလ ငါးပိေကာင္ကုိ
စားခ်င္တတ္ပါတယ္။ ငါးပိေကာင္ရဖုိ႕ မလြယ္ပါဘူး။ ကၽြန္မကေတာ့
ငါးကုိ၀ယ္လာျပီး ေရေဆး၊ ေရစစ္ေအာင္ထားျပီးရင္ ဆားနဲ႕
ေသခ်ာနယ္၊ ျပီးရင္ ပလတ္စတစ္အိတ္ေတြနဲ႕ အထပ္ထပ္ထုပ္ျပီးေတာ့
ေရခဲေသတၱာအေပၚခန္းထဲကုိ အနည္းဆံုး ၁ ပတ္ထားလုိက္တယ္။
ၾကာၾကာထားႏုိင္ရင္ေတာ့ ငါးထဲကုိ ဆားအရသာ ပုိ၀င္တာေပါ့။
အဲ့ဒါကေတာ့ အလြယ္ကူဆံုး ငါးပိေကာင္လုပ္နည္းပါ။
ငါးပိေကာင္ကုိ အမ်ဳိးမ်ဳိးခ်က္စားလုိ႕ရေပမယ့္
ဒီေန႕ေတာ့ ငါးပိေကာင္ေၾကာ္နည္းေလး ေျပာျပမယ္ေနာ္။

ငါးပိေကာင္ကုိ ေရေဆးျပီးေတာ့ စစ္ထားလုိက္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့
ငါးကုိ ဓါးေလးနဲ႕ မႊန္းလုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနဲ႕
ေသခ်ာနယ္ေပးျပီး ႏွပ္ထားလုိက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီတုိ႕ကုိ
ပါးပါးလွီးပါ။ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတည္ပါ။ ျပီးရင္ ဆီထည့္၊
ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ၾကက္သြန္နီကုိ အရင္စေၾကာ္၊
ျပီးရင္ၾကက္သြန္ျဖဴပါထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ေတြ
မရဲတရဲအခ်ိန္ေလးမွာ ခပ္ထားလုိက္။ ျပီးရင္ အဲ့ဒီဆီထဲမွာ
ငါးဆက္ေၾကာ္၊ ငါးကုိ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕
ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးျပီး ေသခ်ာက်က္ေအာင္ေၾကာ္။
ျပီးရင္ေတာ့ ငါးေၾကာ္ေတြကုိ ဆီစစ္ျပီး ပန္းကန္ထဲ
ထည့္၊ အေပၚကေန ခုနက ဖယ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးေတြ
ျဖဴးလုိက္ရံုပါပဲ။ ဒါက အခ်ဳိေၾကာ္နည္းေပါ့။ တကယ္လုိ႕
အစပ္ၾကိဳက္တယ္ဆုိရင္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႕ေလးေတြပါ
ထည့္ေၾကာ္လုိက္ရံုပဲ။ သံပုရာရည္ေလး ဆမ္းစားရင္
အရမ္းေကာင္းတယ္။ စားၾကည့္ၾကည့္ေနာ္ ႕ ႕ ႕

0 comments:

Post a Comment