Saturday, August 18, 2007

ပုဇြန္တံုယမ္းဆီျပန္ဟင္း


တံုယမ္းကုိ ဟင္းရည္ေသာက္ခ်က္စားၾကတာမ်ားပါတယ္။ အခု ရာသီဥတုက အရမ္းပူတာေၾကာင့္ တံုယမ္းဟင္းရည္မခ်က္ျဖစ္ဘဲ ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္လုိက္ပါတယ္။ စစခ်င္း ပုဇြန္ေတြကုိ ေရေဆး၊ အခြံႏႊာ၊ သန္႕စင္ပါ။ ေက်ာဘက္က ပုဇြန္ေခ်းေတြကုိလဲ သန္႕ရွင္းပစ္ပါ။ ျပီးေတာ့ ေက်ာဘက္ကေန ပုဇြန္ကုိ ထက္ျခမ္းခဲြပါ။ ျပီးေတာ့၊ ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းကို ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးပါ။ ငရုတ္ဆံုရွိရင္ေထာင္းေပါ့ေနာ္။ ျပီးေတာ့ ဒယ္အုိးကုိ မီးဖုိေပၚတင္၊ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ေစာစာကေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္။ အနံ႕ေလးေမႊးလာျပီဆုိရင္ ပုဇြန္ထည့္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္ေမႊ၊ ျပီးေတာ့ တံုယမ္းအႏွစ္ေလးကုိ ကုိယ္ႏွစ္သက္မယ့္ ခ်ဥ္ငံစပ္အေနအထားေလာက္ ခပ္ျပီးထည့္ျပီး တည္လုိက္ပါ။ ေရက်န္ဆီက်န္ေလး စားခ်င္တာ ဆုိေတာ့ ေရေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေပးပြက္လုိက္တယ္။ အဲ့ဒါဆုိ ပုဇြန္တံုယမ္းဟင္းရျပီ။ နံနံပင္ ဒါမွမဟုတ္ ေရွာက္ရြက္ရွိရင္ အေပၚကေနအုပ္လုိက္ဦး။ ပုိေမႊးသြားရေအာင္။ အခုဓါတ္ပံုထဲမွာေတာ့ အဲ့ဒါေတြ မရွိလုိ႕ မအုပ္လုိက္ရဘူး။ ေဆာတီးေနာ္ ႕ ႕ ႕

0 comments:

Post a Comment